Waar wij voor staan

Sportschool Pal-Jang heeft een visie waarin ieder individu zichzelf in alle vrijheid en harmonie, samen met andere mensen, blijft ontwikkelen zodat de eigen kwaliteiten maximaal worden benut. Sportschool Pal-Jang ontwikkelt het menselijk potentieel waardoor de leerlingen meer in zichzelf gaan geloven. Door middel van sportactiviteiten maken wij leerlingen weerbaar tegen negatieve invloeden uit hun leefomgeving. Door deze activiteiten willen wij het zelfvertrouwen en de fysieke weerbaarheid vergroten.

Wij geloven dat leerlingen zichzelf moeten trainen. Daartoe moeten zij wel worden aangezet. Deze ontwikkeling vindt plaats wanneer een leerling zijn aanwezige aandachtsenergie weet om te buigen van het dagelijkse naar een doel dat tot zijn of haar verbeelding spreekt. Men raakt dan geïnspireerd om dit doel na te streven. De leerling zal dan uit eigen kracht aan de benodigde voorwaarden voldoen om zichzelf optimaal te kunnen benutten.

Naam van de sportschool

Wij hebben gekozen voor de naam sportschool Pal-Jang omdat dit het beste aansluit bij onze visie en activiteiten.

Pal-Jang betekent Aarde

Deze poomsae (stijlfiguur) staat voor yin: het einde van het begin, het kwade gedeelte van al het goeds. Maar zelfs in deze duisternis is er nog licht. Men moet zich er, bij het uitvoeren van deze taegeuk, van bewust zijn dat dit het einde is van de cirkel maar tegelijkertijd ook weer het begin.

Betekenis: Aarde

Aantal bewegingen; 37

Graduatie; 1ste kup.